michaelaajohansson.blogg.se

progress

Kategori: Allmänt


 
Har valt att måla med akvarell färger.
I början av terminen lärde Merete oss att måla med salt och socker. Jag tyckte de va roligt att arbeta med den typen av "målarsätt". Den sista bilden målade jag först och missuppfattade hur man använde saltet och sockret. Man skulle lagt sockret i vattnet där man blöter ner pänseln. Sockret gör att färgen späder ut sig och saltet tar upp färgen. Jag la både socker och salt på teckningen vilket gör att de ser ut som kristaller och bilden är väldigt ljus. Men jag printar in båda bilderna i photoshop så kan jag mixa och ändra effekt på dom.
Kvinnan kommer jag också lägga in i photshop så hon står framför "molnen" på något sätt. Är jätte nöjd med båda mina bilder och nästa lektion kommer jag arbeta med dom i photoshop.

Inspiration

Kategori: Allmänt

 
Jag har valt myten skogsrået. Skogsrået var en kvinna som som levde i skogen. Hon gjorde så att rövare blev förälskade i henne och då lurade hon in dom i skogen och dom blev mördade. De sägs att hon var en vacker varelse med en ihåligrygg och långt slitet hår. Jag har gjort om denna myten till kvinnor som kidnappar barn på shopingcentrum. Dessa kvinnor lockar till sig barn genom att de ser så vänliga ut. Kvinnorna har svarta kläder, lång svart hår och alltid glasögon eftersom de har helt svarta ögon. 
 
Bild nummer 1 ovan visar hur kvinnorna ser ut. Med hår, ögon och att de är onda men ser väldigt vänliga ut. Genom dessa moodboards har jag målat upp en bild i mitt huvud som passar bra till min atrikel. Jag ska måla  en kvinna som står med kvotad rygg och böjer/sträcker fram sin hand så det ser ut att hon kallar på någon. Eftersom artikeln är väldigt hemsk vill jag visa de genom att kvinnan kommer vara hela svart och måla en bakrund i blåa och svarta färgutspädningar. Såsom på bild numer 3 ovan som bläcksfisken bläck. 
 

Planering..

Kategori: Allmänt

Gjorde en tankekarta där jag ville få fram hur min bild skulle se ut. Jag har myten skogsråt. Som jag har gjort om till att det är kvinnor på shopping centrum eller torg som kidnappar barn. Dessa kvinnor har mörkt svart långt hår, har svarta ögon och är söta som godis.
 
Jag vill att bilden ska bli läskig eftersom de är en otäkt artikel.