michaelaajohansson.blogg.se

Face2Face. JR

Kategori: Allmänt

 

Beskrivande del.

Denna bild är tagen av konstnären JR som kallar sig själv för en graffiti fotograf. Denna bild hittade jag när jag sökte ”JR” på google och hittade bilden från en blogg(http://lcwb.wordpress.com)

Det är en svartvit bild som är tagen på muslimer och palestinier. Den är tagen nedifrån och upp. Detta gör att näsan, munnen och hakan ser betydligt mycket större ut än vanliga fall och det ser betydligt roligt ut. Vilket denna bild ska förmedla till målgrupperna.

 Det är tre män i bilden. På alla tre männen ser man bara axlarna och uppåt, som en oseriös porträtt bild. 

Mannen mot vänster har en mörk färgad turban, en stor näsa(för att bilden är tagen på ett speciellt sätt). Han spärrar upp ögonen och ger ett lite omoget leende. Han har ett skägg av en grå nyans som är några centimeter långt. 

Mannen i mitten ser ut som ett ägg i mina ögon. Han har inget hår, man ser inte hela huvudet p.g.a ljuset som siktas på munnen. Han gapar med munnen så att man ser några av hans under tänder. Ögonen ser glada och vänliga ut precis som mannen till vänster. 

Mannen till vänster har en basker på huvudet med axel långt hår som hänger ner vi sidorna av hans ansikte. Han har ett stort mörkt trassligt skägg. Han gör en grimas som är med stängd mun och han skelar med ögonen.  

 

Tolkande del.

Detta är en bild som gör mig glad. Jag anser att JR ville förmedla och sprida en glad och positiv glädje till de olika målgrupperna. 

När jag ser bilden så tänker jag  ordet ”glad”, ljusa färger(även om en är svartvit), rolig och löjliga personer precis som jag. 

Det är uppenbart att man ska le som ett vanligt leende varför kan man inte dra till med en ful min. Det är därför denna bilden väcker mycket uppmärksamhet för man hade inte tänkt sig att det skulle vara tre män som gör tre olika grimaser på detta fotot.  

Om jag skulle sett JR foto på gatan skulle jag skrattat. Jag kanske skulle tycka det var fånigt men jag hade ändå brustigt ut i skratt. Jag anser att det är en väldigt bra idé att lägga uppmärksamhet på ett väldigt annorlunda sätt.

Loggbok kjol #2

Kategori:

Igår jobbade jag på väldigt mycket test kjolen. Den blev jätte fin och jag förstår hur man ska göra, så det kommer bli lättare att göra den "riktiga" kjolen sen!

Loggbok, kjol #1

Kategori:

Hello! Nu har jag äntligen dragit igång med kjolen. Jag har snart målat klart alla mina modeller med färg och äntligen börjat med "prov" kjolen, toille som det heter.
Min inspiration är frukter. När vi skulle börja och sätta oss och skissa så ansåg jag att det var svårt att hitta något bara från tankar, jag behövde en mall och en idé som jag kunde gå efter. Därför valde jag frukter. Just nu också när våren och sommaren är påväg ville jag få in en härlig vår känsla med starka färger. Jag har mest inspiration från lime och hallon.
Idag den 18/3 har jag gjort själva toillen. Jag ska göra en rundskur kjol med en fluffig volym. Jag väljer att göra kjolen i lime färg och väljer att inte börja på för svår nivå utan tar en enklare kjol som jag sen kan bearbeta och förbättra. Jag ser väldigt mycket fram emot detta.

Grafitti projekt

Kategori:

Hello! Idag har vi varit på konst museet vid röda sten. Det var så fint och grafittin var helt underbar att kolla på. Vi fick ju i läxa att kolla på konstkuppen om grafitti konstnären Blue, hon var lite speciell tyckte jag men jag tyckte det var väldigt intressant om hur hon hittade inspiration. Det tycker jag kan vara lite svårt ibland med vad man ska ta sin inspiration och hur man ska använda den i sin konst. Det är något som växer fram under tiden hoppas jag..!
I alla fall jag tycker det ska bli så kul att sätta igång och skissa till väggen vi ska få måla i skolan. Efter utställningen idag har jag massor av olika tankar och idéer så jag kan inte vänta med att ta upp pennan och bara skissa! Det kommer bli ett väldigt spännande projekt.
Lite bilder och inspiration från dagen utställning, favorit rummet hehe.