michaelaajohansson.blogg.se

Bokomslag=KLART

Kategori: Allmänt


Nu är det äntligen klart! Det har varit väldigt roligt att jobba och utöka kreaviteten i photoshop.
Om du ska leta efter en bok så är det de första som lockar dig till att läsa boken är omslaget på boken. Vilket som var våran uppgift. Vi skulle göra ett intresant bokomslag till våran bok som skulle intressera läsaren att vilja läsa just den boken.
 
Eftersom boken handlar om två olika världar ville jag förmedla den tanken i omslaget. Mellan kärlek och att vara en sjöjungfru. 
När jag tänker sjöjungfru tänker jag vatten, blått och grönt. Jag ville bryta den kretsen och utmana mina tankar i andra färger, vilket blev mina favorit färger, haha. Rosa och lila.
Den stora solnedgången har jag målat i en annan uppgift, nämligen självporträttet av Isabelle Berntsson. Hon skulle reprensentera sig själv som en stor varm solnedgång. Eftersom en solnedgång var ganska enkelt att måla försökte jag utmana mig och få in andra känslor i solnedgången. Då gjorde jag en solnedgång som reprensenterade min känslor, tankar och färger. 
Jag andvände den i mitt bokomslag och min tolkning av solnedgången passade perfekt.
Jag hade två modeller, Malin och Hugo. Malin reprensenterar Gemma (huvudpersonen i wake) och Hugo reprensenterar Alex (Gemmas pojkvän).
Fenan som Malin har, har jag målat själv. Så tekniskt sätt har jag gjort allt för frihand på bokomslaget.
 
Jag kände att jag utmanade mina tankar och fick ihop ett fint, lockande resultat.
 

Moodboard

Kategori: Allmänt

Boken som jag har läst i engelskan heter "Wake". Det är en spännande fantasy bok där man får läsa om sjöjungfruar, familjemedlemmar och kärlek till havet.
Huvud personen heter Gemma som ska göra ett val på två olika världar. Antingen får hon simma med de elaka blodsugande sjöjunfrurna eller så måste hon dö på grund av en förtrållning. 
 
Vi fick i uppgift att först tänka ut och göra en moodboard om vilken målgrupp som läser denna boken. 
Det är tjejer i ungdoms åldern från 13-17 år som har en komplecerad och väldigt plastig värld om kring sig. Flickan älskar att drömma och fanstisera men får inte tid på grund av all hets som förekommer i hennes vardag. 
Genom att drömma och fantisera tar hon fram boken Wake och känner sig levande igen!